Det er gresskarsesong, og de kan brukes til mye mer enn bare pynt til halloween! De aller fleste gresskarene i butikk nå er norske så her er det bare å nye. Det er forskjell på spise-greskar og pynte-gresskar, selv om sistnevnte også kan spises. De vanligste sortene spise-gresskar i butikk nå er Hokkaido gresskar og spaghettigreskar. Du finner også flaskegresskar i butikken, men de finner du som regel i butikk resten av året også. Det betyr at du kan bruke denne oppskriften hele året! I denne oppskriften har vi brukt Hokkaidogresskar.
Gresskar er en nydelig grønnsak å ovnsbake. Det blir søtt og godt så derfor har vi valgt å bake grønnsakene i denne oppskriften. Du kan også koke grønnsakene møre, og selvfølgelig bruke en stavmikser istedenfor en blender. Gulrøtter kan også byttes ut med søtpotet eller andre grønnsaker! Bruk gjerne rester du har i kjøleskapet.
Du trenger:
- 1 Hokkaido gresskar
- 2 løk
- 2 gulrøtter
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 L buljong
- 2,5 dl lett kokosmelk
- Om ønskelig: fersk chilli
- Ønsket krydder, vi brukte salt , pepper og chillipulver
Slik gjør du:
Kutt opp gresskar, gulrøtter og løk i like stor biter. Bak i ovnen med hvitløk, litt olje og krydder på 220 grader til de er møre, ca. 25-30 minutter. Ta alle ingrediensene i en blender å kjør til en jevn suppe. Du styrer selv hvor fyldig du vil ha den ved å tilsette mer eller mindre buljong. Server gjerne med en klatt rømme og gresskarkjerner.
Denne supper er også fin som en base du putter kylling, scampi eller linser oppi. Da øker du proteininnholdet og du holder deg mett enda lenger.