Fylt aubergine

Aubergine er for mange en ganske ukjent grønnsak. Det betyr at det er på tide å bli bedre kjente med den! Den er mye brukt i middelhavet, så du kan nok ha spist den på ferie tidligere. Den vanligste måten å servere den på er bakt i ovnen, i en gryte eller som en dipp. I denne retten har vi bakt den og laget en vegansk rett. Her får du i deg mange forskjellige næringsstoffer og ikke minst gode bakterier for tarmfloraen din. Om du ønsker litt kjøtt i retten kan du bytte ut hele eller deler av quinoaen med kylling-eller karbonadedeig. Beregn 1/2 – 1 aubergine per pers, avhengig av hvor mye du fyller de.

Du trenger:

  • 1 aubergine
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 dl quinoa
  • 3-4 stk sopp
  • en håndfull cherrytomater
  • 1-2 gulrøtter, raspet
  • sesamfrø og granateple til servering
  • 1/2 boks hakkede tomater

Slik gjør du

Sett ovnen på 190 grader. Del aubergunene i to på langs og smør litt olje på innmaten. Bak auberginen i ovnen i 20-30 min. Mens den baker begynner du med å koke quinoaen slik det står på pakken. Stek så løk og hvitløk på medium varme i 3-4 minutter. Tilsett sopp og stek i 5-6 minutter til. Tilsett så raspet gulrot og cherrytomatene delt i to. La dette surre til cherrytomatene begynner å gi fra seg væske før du så tilsetter hakkede tomater. La dette surre til quinoaen er ferdig kokt, før du også tilsetter dette.

Når auberginen er ferdig bakt i ovnen skraper du ut det meste av innmaten og tilsetter i fyllet du akkurat har laget. Nå er det plass til å fylle auberginen. Fyll den så mye du vil/klarer. Topp med sesamfrø og sett tilbake i ovnen i ca. 10 min. Skvis gjerne litt fersk limesaft over og server med granateplekjerner.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!