Vegetarquesadilla med bønner og søtpotet

Meksikansk mat i alle varianter er veldig populært i Norge. Ikke trenger det å være usunt heller! Maten er som regel stappfull av grønnsaker, og det er tilbehøret vi velger som gjør det usunt. Ved å bruke forskjellige bønner og andre grønnsaker får du i deg mange gode plantestoffer som er gull for tarmen. I tillegg for du i deg nok protein og masse fiber. Dette gjør at du blir fort mett og at metthetsfølelsen varer lenge.

Du trenger:

  • 1 ss olje (gjerne hvitløksolje)
  • 1/2 gul løk
  • 1/2 søtpotet
  • 1-2 gulrøtter
  • 1/2 paprika
  • 1 liten boks mais
  • 1 boks kidney bønner
  • 1 boks svarte bønner
  • 1-2 poser tacokrydder
  • saften av 1/2 lime
  • Wraps av mais eller fullkorn
  • Valgfritt: ost

Slik gjør du.

Start med å skrell og kutt løk, søtpotet, gulrøtter og paprika i små biter. Skyll bønnene så de er klare. Stek løken i litt olje. Når den er blank tilsetter du søtpotet, gulrot og paprika. La dette surre litt før du tilsetter 0,5-1 dl vann og sett på lokk. La dette dampe til grønnsakene blir litt møre. Tilsett så mais, bønnene, tacokrydder og 2-3 dl til med vann. Rør kryddere godt inn i blandingen, før du begynner å mose blandingen med en gaffel. Mos bønnene til du får ønsket konsistens på blandingen. Skvis en halv lime over og bland godt. Nå er bønneblandingen klar.

Smør blandingen ut over halve lompen, og brett over den andre halvdelen. Strø over litt ost på blandingen før du bretter om ønskelig. Stek i tørr panne på medium varme og flipp underveis så lefsen blir stekt på begge sider. Når lefsen har blitt gyllen og sprø på begge sider er den ferdig. Server gjerne med tomatsalsa og rømme!

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!