De aller fleste av oss har godt av å redusere inntaket av kjøtt, samtidig som alle burde øke inntaket av belgfrukter. Dette er bra for helsa, miljøet og lommeboka. Belgfrukter inneholder mye kostfiber, folat, protein, jern og kalsium, samtidig som det er lavt på fett. Belgfrukter bidrar derfor til et stabilt blodsukker samtidig som det holder deg mett lenge.
En fin måte å inkludere mer belgfrukter i hverdagen er og bruke det på brødskiva/knekkebrød/lomper. Vi har laget et pålegg med avokado, kikerter og grønne erter der innholdet er lavt på fett og høyt på fiber og protein. Denne porsjonen holder også i flere dager i kjøleskapet, og kan også brukes som tilbehør til middagen.
Du trenger:
- 1 medium avokado
- 250 gram kikerter
- 150 gram frosne selskapserter
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts rapsolje
- Salt og pepper
- Rødløk om ønskelig
Slik gjør du:
Kok ertene etter instruksene på posen. Samtidig heller du av laken på kikertene og skyll godt. Bland disse to sammen med avokadoen, olje, hvitløk, salt og pepper i en bolle. Mos alt godt sammen med en stavmikser. Bland inn finhakket rødløk etterpå om ønskelig. Bruk alene eller sammen f.eks. under kylling-og kalkunpålegg.