Pizzavafler

bilde av pizzavafler

De fleste kjenner vafler som noe søtt, gjerne toppet med syltetøy, brunost eller rømme. Disse skal absolutt nytes, men heldigvis kan man gjøre justeringer på vaffelrøren slik at man kan bruke vaffeljernet litt oftere. Man kan lage uendelige versjoner av salte vafler, og her er det bare fantasien som setter stopper. Vi har laget pizzavafler med spekeskinke og paprika, men bruk grunnoppskriften og tilsett de smakene du liker best! Hva med spinatvafler, bananvafler eller nøytrale vafler med masse digg topping?

Her har vi laget et grunnrøre som er grov, fylt med fiber og proteiner. Dette gjør at vaflene metter godt og gir deg et stabilt blodsukker frem til neste måltid. Server med en salat for litt ekstra grønt, så er dette en nydelig lunsj eller middag. De holder seg også godt i kjøleskapet, så lag en god porsjon så har du lunsjen klar for flere dager! Dette er veldig smart for deg som skal ned i vekt, da du får en god kontroll på porsjonsstørrelsen din, og på forhånd vet at du får i deg akkurat det du trenger.

Vi tilsatte litt provancekrydder med hvitløk og salt, men her er det smaksløkene dine som styrer showet. I tillegg valgte vi mager spekeskinke, lett ost og paprika. Andre forslag til fyll er kokt skinke, vårløk, tomat og fetaost. Denne oppskriften gir 6-7 store vafler, du kan helt fint lage de litt tynnere også.

Du trenger:

  • 2 egg
  • 3 dl melk
  • 0-1 dl vann til ønskelig konsistens
  • 15 g smeltet margarin
  • 125 g. sammalt hvete finmalt
  • 50 g. havregryn
  • 1 ss kruskakli/fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 paprika
  • 70 g spekeskinke
  • 100 g. lettost, kan fint sløyfes også
  • Provancekrydder m/ hvitløk eller pizzakrydder
  • En klype salt.

Slik gjør du:

Bland alle de våte ingrediensene sammen. Tilsett så de tørre ingrediensene litt etter litt, slik at du får en klumpfri røre. La gjerne røren svelle noen minutter, men husk at grovt mel trekker til seg mye væske når den får stå. Blir røren veldig tykk kan du tilsette litt vann for å tynne den ut litt.

Varm vaffeljernet og smør med litt margarin om det trengs. Hell i røren, og topp med det fyllet du selv ønsker. Server med en stor salat. Disse vaflene holder seg godt innpakket i kjøleskapet og er supre som lunsj de neste dagene også.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!