Kyllingfilet er en super proteinkilde for deg som spiser kjøtt. Det er veldig magert og kan brukes på uendelig mange måter. Andre deler av kyllingen har mer fett på seg og inneholder derfor mer energi. Det anbefales å spise minimum 20 gram protein til hvert måltid. Dette er spesielt viktig for deg som skal ned i vekt. Du kan også øke proteinmengden din, både for økt metthetsfølelse men også for å unngå muskeltap under vektnedgangen. Får å få i deg 20 gram protein holder det å spise ca. 100 gram kylling eller ca. 1/2 kyllingbryst.
Her har vi stekt kyllingen før den gjorde seg ferdig i ovnen og servert med en søtpotet-og gulrotmos, ovnsbakt brokkoli og asparges. Du velger selvfølgelig hvilke grønnsaker du vil ha ved siden av selv, så dette er bare et forslag.
Du trenger:
- 1 Kyllingfilet
- 1 liten søtpotet, eventuelt bruk 1/2, 1/3 om den er stor.
- 2 gulrøtter
- Brokkoli
- Asparges
- 1 ts rapsolje til steking
- Krydder etter ønske
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader. Legg mengden brokkolibuketter du ønsker på et stekebrett med litt salt og pepper og bak i ovnen. Skrell søtpotet og gulrot og del opp i like store biter. Kok til de er møre. Mens disse koker krydrer du kyllingfileten. Stek kyllingen kjapt på begge sider på medium varme slik at den får en stekeskorpe. Stek den så videre i ovnen sammen med brokkolibukettene i ca 15 minutter, avhengig av størrelsen. Når søtpoteten og gulrøttene er ferdig moses alt sammen og smakes til med salt og pepper. Kok/damp aspargesen. Brokkolien er ferdig når den har fått litt mørkere farge på toppene.