Mettende tilbehørssalat

Et fint mål å ha når man skal ned i vekt er å spise noe frukt eller grønt til hvert måltid. Dette bidrar både til volum for metthetsfølelse og selvfølgelig med mange viktige næringsstoffer. For å klare dette er det lurt å variere hva man spiser så man ikke går lei og kutter det ut. Prøv å vær kreativ!

Middag er ofte det måltidet det er enklest å få i seg grønnsaker. Under en vektnedgang burde man fylle opp mot halve tallerknene med grønnsaker. For mange kan kokt brokkoli, blomkål og gulrøtter bli kjedelig i lengden og det er derfor lurt finne seg noen gode oppskrifter på tilbehør med masse grønt.

Denne salaten kan man spise som den er, tilsette en mager proteinkilde for enda mer protein eller bruke som tilbehør. Lag en stor skål av denne på starten av uken så har du tilbehør i mange dager! Denne metter veldig godt, da den inneholder mye fiber og protein.

Du trenger:

  • Edemamebønner
  • Aspargesbønner
  • Quinoa, kan fint sløyfes
  • Mango
  • Søtpotet
  • Tomat
  • Agurk
  • Kikerter

Slik gjør du:

Skru ovnen på 200 grader. Skrell og kutt søtpoteten i mindre terninger. Skyll kikertene godt og tørk de gjerne av litt. Ha utover et stekebrett og ha litt salt og pepper på. Stek i ovnen i 15-20 min, eller til søtpoteten er gjennomstekt. Tilbered quinoa, aspargesbønner og edemamebønner etter anvisningen på pakken. I denne salaten skal ikke quinoa være hovedingrediensen, så tenk at det holder med 1 dl tørr quinoa til 4-5 porsjoner. Denne kan også sløyfes om ønskelig. Kutt opp de resterende grønnsakene. Husk at her kan du tilsette alle de grønnsakene du selv ønsker!

Når søtpoteten, kikertene og quinoaen er ferdig blandes alle ingrediensene i en bolle. Server gjerne med noe magert kjøtt eller ovnsbakt fisk.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!