Bruschetta er noe de fleste forbinder med ferie eller tapas. Det mange ikke tenker på er at bruschetta er en super måte å få i seg en god dose grønnsaker på! Her handler det om de små grepa som gjør et måltid sunnere. Vi har gjort det så enkelt som å bytte ut loff/baguette med grovbrød og holdt litt igjen på oljen. Mer trenger man ikke å gjøre! Og disse tomatene holder seg i et par dager i kjøleskapet, så hva med å lage en god porsjon, så har du til 2-3 lunsjer utover i uken?
Dette trenger du:
- 4 tomater
- 1/2 rød løk, finhakket
- 2 fedd hvitøk, finhakket
- 1 ss oliven- eller rapsolje
- Basillikum etter smak, finhakket
- Salt og pepper
- Om ønskelig, balsamico olje/glaze
- Grovbrød
Slik gjør du:
- Kutt opp tomatene i mindre biter. Du må gjerne fjerne litt av innmaten. Tilsett resten av ingrediensene utenom balsamico. Bland alt godt sammen og la stå en liten stund så smakene setter seg. Server på grovbrød, gjerne med litt balsamico for ekstra smak!