Taco går igjen uke etter uke i mange hjem. De fleste fyller lefsene med kjøttdeig, ost, rømme og guacomole m.m. Det fine med taco er at man kan gjøre det utrolig sunt og næringsrikt bare man gjør noen små justeringer! Ved å bruke lettost over vanlig ost (men smaker du egentlig osten?), rømme med drømmelett eller mager kesam, kjøttdeig med karbonadedeig og kidneybønner og ikke minst, erteguacomole istedenfor vanlig guacomole. Du vil ikke kjenne smaken av erter, spesielt ikke inni tacolefsa!
Erteguacomole smaker fortsatt som guacomole, men ved å tilsette grønne erter sammen med avokadoen øker du volumet og næringsinnholdet betraktelig. Du reduserer det totale energiinnholdet, reduserer mengden fett og øker innholdet av fiber og protein.
Du trenger:
- 1 medium avocado
- 150 gram frosne, grønne erter
- 2 fedd hvitløk
- Saften av 1/2 lime
- Salt og pepper
- Rødløk etter ønske
Slik gjør du:
Kok opp ertene etter instruksene på posen, og hell av vannet. Ha i en bolle sammen med avocadoen, hvitløk, krydder og limejuicen. Bland alt godt med en stavmikser eller gaffel. Bland inn finhakket rødløk til slutt om ønskelig. Server.