De aller fleste av oss får ikke i oss den anbefalte mengden fisk hver uke. Det blir også spist mer rød fisk enn hvit fisk her i Norge. Rød fisk inneholder mange gode næringsstoffer, men for de som skal ned i vekt er det også fordelaktig å øke inntaket av hvit fisk. Hvit fisk har et lavt innhold av fett, som gjør at energimengden per 100 gram er veldig liten. Samtidig inneholder hvit fisk mye proteiner av høy kvalitet, samt det er en viktig kilde til næringsstoffene jod og selen. Selen har vist seg å virke beskyttende mot kreft og gunstig for hjertehelsen vår, mens jod er essensielt for energiomsetningen, stoffskiftet og kroppstemperaturen vår.
En fin måte å få i seg mer hvit fisk på er fiskekaker og fiskeburger. I dag fins det utrolig mange spiseklare fiskeprodukter på markedet og de får stadig et høyere innhold av fisk. Nå kan man finne både fiskeburger og fiskekaker som inneholder 86% fisk. Disse produktene er helt supre å bruke i hverdagen for en kjapp fiskemiddag. En måte å servere fiskekaker og fiskeburger på er i grove pitabrød eller hamburgerbrød. Server med en stor salat, råkost eller coleslaw så har du en kjapp, sunn og mettende hverdagsmiddag som dekker en av de tre anbefalte fiskemiddagene i uken.
Her har vi servert fiskekaker i et grovt pitabrød fylt med salat, tomat og coleslaw med litt ekstra coleslaw på siden for enda flere grønnsaker. Vi har brukt mager kesam i coleslawen for enda mer protein.
Du trenger:
- Fiskekaker (se etter 80%+ fiskeinnhold)
- Grove pitabrød
- Salat
- Tomat
- Agurk
Coleslaw:
- 150-200 g råkostsalat (Du kan også lage egen ved å raspe gulrot, hodekål og fennikel)
- 1/2-1 eple, raspet
- 2-3 ss mager kesam
- Sitronsaft
- Salt og pepper
- Kan sløyfes: 1 ts hvitvinseddik og 1 ts dijon eller grov sennep.
Slik gjør du:
Bland raspet eple sammen med råkostsalaten. I en skål blander du mager kesam, salt, pepper og sitronjuice godt. Smak deg frem med både sitronjuice, salt og pepperet. Tilsett hvitvinseddik og sennep om du ønsker. Hell over råkostsalaten og bland godt.
Varm pitabrød og fiskekaker slik det står på pakningen. Fyll pitabrødet med coleslaw, grønnsakene du liker, vi gjorde det enkelt med salat, tomat og agurk, og så fiskekakene. Server gjerne med litt grønt eller mer coleslaw på siden.