Hummus har blitt mer og mer kjent i Norge den siste tiden. Kikertpureen kan brukes til så mangt: pålegg på skiva, tilbehør til salaten eller som dip til grønnsaker. Hummus består i hovedsak av kikerter som gjør det til et mettende alternativ både som pålegg og tilbehør. Kikerter er en såkalt belgvekst som vi er anbefalt å spise mer av. De har et høyt innhold av kostfiber, er en god vegetarisk proteinkilde og er et miljøvennlig alternativ til kjøttpålegg.
Når du lager hummusen kan du velge om du vil bruke tørka kikerter eller de som ligger i lake på boks. Bruker du tørkede erter må du bløtlegge og koke de på forhånd. Det blir ikke allverdens forskjell om du velger tørkede eller de på i lake, så hva du velger er opp til deg
Du trenger:
- 2 bokser (a 230 gram) kikerter
- 0,5-1 dl kikertlake (aquafaba)
- 3 fedd hvitløk
- 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper
- 3 ts mager kesam, kan sløyfes eller byttes ut med naturell yoghurt
- 2 ts Tahini
Slik gjør du:
Bruk en blender, foodprocessor eller stavmikser og kjør alle ingrediensene sammen. Her velger du selv hvor glatt hummus du ønsker. Hold igjen litt lake hvis du vil ha en tykkere hummus. Bruker det tørkede kikerter kan du bruke litt av vannet du kokte kikertene i. Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet.
One thought on “Hummus”
Comments are closed.