Vi har laget noen sunnere vafler som metter godt samtidig som de smaker like godt som vanlige vafler. Ved å bruke grovt mel får du i deg en god porsjon fiber og ved å tilsette cottage cheese og kesam øker mengden protein i vaflene betraktelig. Dette bidrar til å øke metthetsfølelsen slik at disse faktisk kan spises som et eget måltid. Vi prøvde å steke de på bålpanne, derav den litt mørke fargen, men de er selvfølgelig like gode å steke på et vanlig vaffeljern. De holder seg også godt pakket inn i kjøleskapet så de kan spises neste dagen også!
Du trenger:
- 5 dl havregryn
- 150 g mager kesam
- 200 g mager cottage cheese
- 2 dl mandel melk (eventuelt 2 dl lettmelk/vann)
- 2 ss havrekli
- 2 ts kardemomme
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
Om du ønsker litt søtere vafler kan du tilsette 2-3 ts sukrin gold.
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en bolle, og rør glatt med en stavmikser. La røren svelle i 10-15 min. Jo lenger røren står, jo tykkere blir den. Spe på med mer melk eller vann om den blir for tykk. Stek vaflene og server gjerne med Kosthjelpens syltetøy, oppskrift finner du HER.