Hjemmelaget fiskekaker er veldig enkelt å lage, og det er en fin måte å få i seg mer hvit fisk på! Du kan bruke den fisken du vil, her har vi brukt sei. Bruk aller helst fersk fisk, men om du har frossen fisk er det lurt å få ut så mye vann du klarer når den har tint. Vi har brukt et egg denne gangen, det kan sløyfes ved fersk fisk, men må brukes som bindemiddel om du bruker frossen fisk.
Fiskekaker er en super måte å få i seg protein, jod, selen og B12. Dette er næringsstoffer mange har mangler på, så vi heier litt ekstra på hvit fisk! Denne gangen serverte vi kakene med ovnsbakte grønnsaker og poteter og litt tzatziki (Oppskrift HER). Du serverer de selvfølgelig med det tilbehøret du liker best!
Du trenger:
- 800 g fersk sei
- 3 stilker vårløk
- 2 ss potetmel
- 1 egg
- 2dl kald melk
- Muskat
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene i en foodprocessor. Du bestemmer selv om du vil ha grove eller veldig fine fiskekaker. Smak til med krydder til slutt. Stek kakene i litt olje på medium+ varme til de har en god skorpe og er gjennomstekt.