Tzatziki

Tzatziki er en kjent, gresk dipp de aller fleste som har vært på ferie i Hellas har spist flere ganger. Den er nydelig til både kjøtt, fisk og vegetarretter, og kan derfor spises sammen med det aller meste. Det er en fin måte å legge til mer protein i et måltid, samtidig som det gir god smak. Ved å bruke et syrnet meieriprodukt vil du også få i deg probiotika, som er gode bakterier for tarmen vår.

I Hellas lages denne på gresk yoghurt, hvitløk, agurk, sitron, olivenolje, salt og pepper. Dette er en sunn og proteinrik i seg selv, og med et par små grep kan den bli enda mer proteinrik. Derfor er den et utmerket tilskudd til mange måltider! Vi har droppa olivenolje i vår versjon, men om du ønsker kan du fint tilsette 1 ts olivenolje.

Du trenger:

  • 300 g Gresk yoghurt eller mager Kesam
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 agurk
  • Saften og skallet fra 1/2 sitron
  • Salt og pepper 

Slik gjør du:

Riv agurken på et rivjern og klem ut så mye vann du klarer. Bland alle de andre ingrediensene godt, før du blander inn agurken. Smak til med salt og pepper. Så fort er det gjort! Lag den gjerne et par-tre timer på forhånd, så den får stått og godgjort seg. Den holder seg flere dager i kjøleskapet! 

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!