Bygggrynsgrøt lages ofte i store porsjoner. Det er derfor perfekt å bruke noe av denne grøten for å lage lapper! På denne måten får du litt variasjon på måltidene dine, samtidig som du får i deg enda litt mer fiber og protein fra mer grovt mel og egg. Lapper kan være enklere å ta med seg på jobb eller steder man ikke har mulighet til å varme opp grøten. Med litt planlegging kan du få et luksusmåltid på null komma niks!
Disse lappene blir tjukke og luftige, og holder deg mett lenge. De holder seg også fint et par dager i kjøleskapet, så om du vil kan du steke opp for flere dager av gangen for å ha alt klart. Om du er mer glad i havregrøt enn byggrynsgrøt kan du bruke akkurat samme oppskrift med rester av havregrøt. Slik unngår du også mer matsvinn i hverdagen, som er godt for både lommeboken og miljøet vårt.
Du trenger (2 porsjoner):
- 2 dl ferdig byggrynsgrøt
- 1 stort egg
- 1 stor ss grovt mel, vi brukte sammalt hvete
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts vaniljesukker
- 3 ts sukrin gold
- Kardemomme og/eller kanel etter smak
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Røren skal være tykk, men blir den altfor tykk kan du spe den ut med litt vann eller melk. Bruk en skje til å fordele lappene i stekepannen og stek på medium varme. De er klare til å snus når de begynner å bli tørre i sidene og det dannes luftbobler på toppen. Server gjerne med mager vaniljekesam eller cottage cheese og fryste eller ferske bær eller syltetøy!
One thought on “Byggrynslapper”
Comments are closed.