Spinatpannekaker

Bilde av spinatpannekaker

Det er nærmest kun egen fantasi som setter stopper for hvordan man kan variere på et pannekakemåltid. Pannekaker kan være så mye mer enn en røre laget på hvitt mel, smør og sukker servert med mer sukker. En god grunnoppskrift kan bidra med en god mengde grove karbohydrater, fiber og protein. Bruker du de riktige ingrediensene kan pannekaker holde deg mett lenge, bidra til å holde blodsukkeret ditt stabil og gi en langvarig energi. Dette er fordelaktig for deg som skal ned i vekt. Ved å være smart med hvilken type søtning man bruker kan pannekaker også bli et måltid som tilfredsstiller de som er glade i det søte, uten at det trenger å påvirke vekten.

Vi har tidligere lagt ut en oppskrift der vi bruker banan som søtningsmiddel, den oppskriften finner du HER. Vi har også tipset om hvordan du kan bruke opp restene fra havregrøten/byggrynsgrøten ved å lage lapper, det finner du HER. I denne oppskriften har vi tilsatt spinat. Dette er for å få en artig farge på pannekakene samtidig som du som du får i deg enda mer god næring. Det vil ikke smake

Du trenger:

  • 1 egg
  • 50 gram grovt mel, vi brukte sammalt hvete finmalt.
  • 1,5 dl skummet melk, eller til ønsket konsistens
  • 40 gram havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3-4 ts sukrin gold, smak til etter hvor søt du vil ha den.
  • 1/2 ts kardemomme, kan sløyfes
  • 10 gram smeltet margarin, kan sløyfes
  • Ca. 60-80 gram fersk spinat

Slik gjør du:

Ha alt det våte i en bolle og rør godt sammen. Tilsett det tørre litt etter litt mens du rører godt, slik at du får en klumpfri røre. Juster mengde væske etter hvor tykke du vil ha pannekakene dine. Tilsett til slutt spinaten, og bruk en stavmikser for å blande spinaten godt inn i røren. Lar du røren stå litt vil den tykne da grovt mel trekker til seg mye væske. Spe eventuelt på med mer væske om den blir for tjukk.

Stek pannekakene på medium varme i litt olje eller margarin om du ikke har en god teflonpanne. Når pannekakene begynner å få bobler på oversiden er den klar for å bli snudd.

Serveringsforslag:

  • Mager kesam
  • Mager cottage cheese
  • Sukkerfritt syltetøy, vi har en oppskrift HER
  • Frukt og bær, både frosne og ferske er fine her

Sløyfer du kardemomme, sukrin gold og vaniljesukker kan du også toppe med salte pålegg som f.eks. ost og egg om du liker det bedre salt.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!