Mange syltetøy du finner på butikken inneholder nærmest mer sukker enn bær. Det finnes også sukkerfrie alternativer, men lag gjerne syltetøyet ditt selv så vet du akkurat hva du spiser! Da vil du også få et syltetøy som nærmest kun består av bær og som selvfølgelig vil telle inn i dagens 1 av 5 på frukt og grønt. Syltetøy kan brukes alene som pålegg, på pannekaker og lapper eller sammen med mager cottage cheese.
I dette syltetøyet har vi brukt chiafrø som tykkningsmiddel. Det gir ekstra protein til syltetøyet samtidig som du også får i deg omega 3 fettsyrer og fiber. Chiafrø eser når de ligger i bløt over tid, som gjør at bærene får en syltetøy aktiv konsistens. Du kan bruke de bæra du liker best selv, her valgte vi bringebær.
Du trenger:
- 400 g bær (her har vi har valgt frosne bringebær)
- 3 ss chiafrø
- 0,5 dl vann
- Valgfritt: 2-3 ts sukrin gold og 1/2 ts vaniljepaste/sukker
Slik gjør du:
Kok opp bær, vann og eventuelt søtning og la det koke i 2-3 minutter. Trekk av platen og bland inn chiafrø. Avkjøl og la stå i minst en time før servering. Oppbevares i et syltetøyglass/lufttett boks i kjøleskapet. Smaker nydelig på nystekte proteinrundstykker!
3 thoughts on “Sukkerfritt syltetøy”
Comments are closed.