Pannekaker kan være en super måte å få i seg både fiber og protein på. I tillegg kan det toppes med mer protein og masse godt av frukt og bær! Pannekaker kan derfor helt fint spises av deg som også skal ned i vekt. Vi har brukt en godt moden banan som søtningsmiddel istedenfor sukker, byttet ut hvetemelet med 100% grovt mel og redusert mengden fett i oppskriften. Vi har også brukt litt kardemomme i røren, men det kan fint droppes om det er ønskelig. Dette er pannekaker som minner mer om amerikanske pannekaker enn de store, tynne vi kjenner best til i Norge
Du trenger:
- 1 godt moden banan
- 1 egg
- 100 gram grovt mel, vi brukte sammalt hvete finmalt. (Spelt, havre eller en blanding av grovt mel er også helt fint)
- 1,5 dl skummet melk
- 40 gram havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts kardemomme, kan sløyfes
Serveringsforslag:
- Mager kesam
- Mager cottage cheese
- Sukkerfritt syltetøy, vi har en oppskrift HER
- Frukt og bær, både frosne og ferske er fine her
Slik gjør du:
Most bananen godt med gaffel eller stavmikser i en bolle. Hell i melken og rør så inn de resterende ingrediensene godt til det blir en klumpfri røre. Denne røren blir ganske tykk, men blir den for tykk kan du spe ut med litt vann. Grovt mel trekker til seg mye væske, så lar du røren stå litt tykner den fort. Stek på medium varme. Bruk gjerne en god teflonpanne så slipper du å bruke så mye fett til stekingen. Når det begynner å komme bobler på pannekakene er de klare for å snus.
One thought on “Fluffy bananpannekaker”
Comments are closed.