Brokkolisalat

Brokkolisalat er for mange kjent som noe man kjøper i ferskvareavdelingen på butikken. Det er det ingen grunn til, da det går så fort å lage hjemme! Det holder seg noen dager i kjøleskapet også, så her er det bare å lage en god porsjon. Vi har droppet majonesen, og baconet og heller erstattet det med en litt lettere creme fraiche (10%) samt tørrstekt spekeskinke! Vi brukte også mandler og ristede pinekjerner, men du kan selvfølgelig tilsette rosiner som originalen har, om ønskelig. Her er det ikke vits i å bekymre seg for det tilsatte sukkeret i denne oppskriften. Det er viktig for å balansere smakene, og det blir en ubetydelig mengde per porsjon.

Du trenger:

  • 1 dl yoghurt
  • 1 – 1 1/2 dl Creme Fraiche 10%
  • 1 god skvis sitronsaft
  • 1-2 ts sukker 
  • 1/2 stor brokkoli
  • 1/2 eple
  • 1/2 rødløk
  • En liten neve mandler 
  • 1 pose pinjekjerner    
  • 3 skiver spekeskinke

Slik gjør du:

Start med å rist pinjekjerner i en tørr panne på medium varme. Imens kutt opp brokkolien, eple og rødløk i mindre biter og bland sammen. Husk å bruk stilken på brokkolien også! Ingen grunn til å kaste mat her. Bland inn hakkede mandler og pinjekjernene. Tørrstek spekeskinken, mens du blander sammen yoghurt, creme fraiche, sukker og sitron til dressingen. Smak til med både sukker og sitron. Bland dressingen med brokkoliblandingen og topp med spekeskinke!

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!