Cottage cheese is

Dette har vært en trend i sosiale medier de siste månedene, så vi måtte finne ut om det var så godt som det ble påstått, og ikke minst om det er en reell erstatter for is. Isen består rett og slett av cottage cheese, litt søtning og den smakstilsetningen du selv ønsker. Vi valgte jordbær og mørk sjokolade, og søtet med honning.

Vi lot isen stå i fryseren over natten. Dette gjorde at den krystalliserte seg, som dog var forventet. Du kan også prøve å fryse den i 5-6 timer, slik at den ikke blir helt gjennomfrossen for en mer kremete is. Da den inneholder lite fett og vi ikke brukte ismaskin er det nærmest umulig at den ikke krystalliserer seg.

Selv om det er tydelig på både smak og konsistens at dette ikke er fløteis, ble det overraskende godt! Den kan nærmest spises som et måltid i seg selv, eller en god og mettende dessert. Smaken kan varieres i det uendelige, og den kan helt sikkert også lages som pinneis. Det at den i hovedsak består av cottage cheese og bær gjør at den inneholder mye protein og fiber, som bidrar til å holde deg mett over lengre tid.

Vi brukte følgende:

  • 1 boks original cottage cheese
  • 400g frosne jordbær
  • 2 rader mørk sjokolade, hakket (gjerne 70%)
  • 2 ss honning
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du:

Tin jordbærene. Mens bærene tiner bruker du en stavmikser til å kjøre cottage cheesen helt klumpfri. Dette kan ta litt tid, men det er viktig at den ikke har noen klumper i seg. Når bærene er tinte kjøres disse også med stavmikseren så de blir klumpfri de også. Ha honning og vaniljeekstrakt oppi bærene, før denne røren igjen blandes sammen med cottage cheesen. Til slutt tilsettes sjokoladen, før hele røren helles over i en form som tåler fryseren. Et lite tips er å bruke prosjonsformer, så blir det enklere å forsyne seg/servere den. Denne oppskriften holder fint til 4-5 porsjoner. Topp gjerne formen med litt mer sjokolade om ønskelig. La isen stå i fryseren i minimum 5-6 timer, eller natten over. Lar du isen stå over natten er det lurt å gi den en god halvtime på kjøkkenbenken før servering.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!