Crunchy havregryn

Frokostblandinger på butikken er veldig ofte full av sukker og har et lavt innhold av fullkorn. Desverre har det blitt sånn at altfor mange frokostblandinger heller burde gått under kategorien snacks og godteri enn frokostprodukter. Her er en versjon du enkelt lager en stor porsjon av, og den holder seg godt på et lufttett glass. Den smaker ypperlig som topping på yoghurt, gjerne gresk eller tyrkisk, eller smoothie, men prøv gjerne sammen med melk eller kefir/kulturmelk for de gode tarmbakteriene også.

Du trenger:

  • Havregryn
  • Sukrin gold
  • Hakkede mandler
  • Kanel
  • Havsalt

Slik gjør du:

Begynn å rist havregryn i en tørr panne på medium+ varme. Tilsett så resten av ingrediensene og rør godt. Søtningen vil smelte, så det er viktig i røre innimellom så den blir jevnt fordelt utover resten av ingrediensene. Etter 8-10 min vil all søtningen være smeltet, og blandingen er klar. La den kjøle seg ned før du har den over på et lufttett glass. Når den er kald vil den nok ha stivnet i litt større biter, men du hakker de bare opp til den størrelsen du vil ha.

Mengdeforhold avhenger av hvor mye du skal lage. Denne runden brukte vi ca. 4 dl havregryn, 2 gode never mandler, 3-4 ss sukrin gold, et godt dryss kanel og en liten klype havsalt.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!