Dahl

Bilde av mat

Dahl er en indisk gryte som kommer i mange forskjellige varianter. Den består i hovedsak av linser, tomatpure, fløte og garam masala krydder. Det er altså en vegetarrett, men du vil ikke savne kjøtt i det hele tatt! Garam masala gir en spennende, indisk smak som mange kanskje ikke er så vant til å lage selv hjemme. Dahl er derimot veldig enkelt å lage, du trenger bare litt tid så linsene blir gode og møre.

Linser er en super vegetarisk proteinkilde som også har et høyt innhold av kostfiber, samt er det en god kilde til jern, folat og sink. I tillegg er linser veldig billig og godt for miljøet. Linser trenger ikke å bløtlegges over tid slik som noen andre belgfrukter gjør, men kjøper du tørkede linser må de kokes før bruk. Du får også kjøpt ferdig kokte linser på boks i alle butikker som er like gode å bruke som de tørkede. Linser kan blant annet brukes kalde i salater, i supper eller som hovedingrediensen slik om i denne oppskriften.

Linsers høye innhold av protein og kostfiber gjør det til en matvare som alle nordmenn burde spise mer av. Skal du ned i vekt vil linser bidra til en økt metthetsfølelse som holder over lengre tid. Det bidrar også til å holde blodsukkeret ditt stabilt utover dagen, slik at du har nok energi i hverdagen samt det er lettere å unngå alle fristelsene man møter i løpet av en dag.

Du trenger:

  • 500 gram gule eller røde linser
  • Grønnsaksbuljong så det dekker linsene, vi brukte 1 terning
  • 5 fedd hvitløk
  • 1-2 gul løk
  • 1-2 cm ingefær
  • 1 dl tomatpure
  • 1 ss olje (til steking)
  • 2 1/2 ss garam masala
  • 1 ts chillipulver
  • 1 dl lett matfløte
  • 1-2 dl lettmelk

Slik gjør du:

Start med å koke opp linsene i grønnsaksbuljong, la de koke i ca. 30-40 minutter. Mens disse står på kok steker du løk og hvitløk lett i litt olje. Disse skal ikke bli for godt stekt. Når linsene begynner å bli myke tilsetter du løk, hvitløk, krydderet, tomatpureen og fløten til linsene. Kok videre i opp mot 60 min til linsene nærmest er kokt i stykker og det hele har blitt en tykk gryte. Smak deg frem til hvilken konsistens du liker best. Husk å rør godt underveis slik at gryten ikke brenner seg. Server gjerne med en yoghurtdressing og litt koriander.

Youghurtdressing:

Alt du trenger er 2 ss yoghurt naturell, hvitløk, salt og pepper. Bland sammen alle ingrediensene og server ved siden av dahl gryten. Smak deg frem til hvor mye hvitløk du ønsker.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!