Eplemos

Norske epler er i sesong, og i år er et skikkelig epleår! Det må man bare utnytte, og får du ikke spist opp alle eplene er det bare å lage eplemos/syltetøy. Det er nydelig å spise på brødskiva, med yoghurt eller til en god dessert. Det lages på 1-2-3 og holder i et par uker i en lufttett boks i kjøleskapet.

Dette trenger du:

  • 1 kg epler
  • Ca. 1 dl vann
  • 1-2 ts sitronsaft
  • Søtning etter behov, her brukte vi 1 ss sukrin goldt med smak til avhengig av eplene
  • Om ønskelig: ekstra smak som kanel eller vaniljestang

Slik gjør du:

  • Skrell eplene og del i mindre biter. Det gjør ikke noe om det er noe skall igjen på eplene. Kok opp sammen med vann til eplene er møre. La de småputre til eplene er møre. Her styrer du selv om du vil ha noen hele eplebiter i mosen din, eller om den skal være helt glatt. Når de er møre rører du inn søtningen og lar eplemosen putre videre til all søtningen er oppløs. Nå kan du tilsette smakstilsetningene om du ønsker da. La mosen stå til avkjøling før du heller den på et luftet glass. Oppbevar i kjøleskapet.
Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!