Salat kan være utrolig mye mer en kun isbergsalat, agurk, mais og paprika. Ved å være litt kreativ med hva man har oppi bollen blir salaten spennende og man får veldig enkelt i seg 3-4 porsjoner frukt og grønnsaker i et måltid. Det er også supert å lage en stor porsjon så har du lunsj og middag til flere dager.
I denne salaten har vi valg å bruke quinoa istedenfor pasta. Quinoa er et frø som har et høyt innehold av protein og fiber samtidig som det inneholder noe karbohydrater. Noen går så langt som å kalle dette frøet supermat på grunn av det gode næringsinnholdet. Det er også fri for gluten, som gjør det til et godt alternativ til pasta for de med gluten allergi og intoleranse.
Quinoa kan brukes som et alternativ til både ris, pasta, bulgur og couscous, og frøet har et bedre næringsinnhold enn disse alternativene hvis du skal ned i vekt. Dette er på grunn av protein og fiber innholdet som holder deg mett lenge og er godt for mage og tarm systemet. I tillegg har vi også tilsatt ovnsbakte kikerter som også bidrar med fiber og protein.
Det er ingen begrensninger i hva man kan ha i en salat. Her er det bare å tilsette det du liker best av frukt og grønt, her er det selvfølgelig jo mer jo bedre! Vi har brukt både mango og granateple i denne salaten, da disse smakene gjør seg godt med resten. Om du er en av de som aldri har prøvd frukt i en salat er dette absolutt noe du burde prøve. Eple er også en god frukt til salat! I tillegg er det veldig mange grønnsaker som er nydelig å bake og ha i en salat.
Du trenger:
- Kyllingfilet
- 1 dl quinoa
- Søtpotet
- Mango
- Granateple
- Aspargesbønner, vi brukte frosne
- Kikerter
- Mais
- Tomat
- Brokkoli
- Fetaost uten olje
- Avokado
Slik gjør du:
Kok quinoa etter instrukser på pakningen. Sett ovnen på 200 grader. Skyll kikertene godt og fordel ut over et stekebrett. Skrell en søtpotet og del i mindre biter og ha over på samme steke brett som kikertene. Ha på 1-2 ts olje og bland godt, før du har på litt salt og pepper. Bak i ovnen i 25-30 minutter. På samme stekebrett har steker du kyllingen. Ha den gjerne i en liten ildfast form. Kutt opp brokkoli i mindre biter og bak sammen med kikertene og søtpotetene de siste 10-15 minuttene. Kok aspargesbønnene etter instruksene på pakningen. Kutt opp de resterende grønnsakene. Når alle ingrediensene er ferdig tilbredt blander du alle ingrediensene sammen. Ønsker du brød ved siden av anbefaler vi proteinrundstykkene våre. Oppskriften finner du HER.