Proteinrundstykker

bilde av proteinrundstykker

Vi nordmenn er storspisere av brød og rundstykker. Ved å velge riktig type brød og rundstykker vil du fort få et mettende måltid fylt med kostfiber og protein. Kostfiber er spesielt viktig for et stabilt blodsukker, men ikke minst for tarmfunksjonen vår. Fiber er mat til de gode bakteriene i mage-og tarmsystemet vårt som er helt nødvendig for god fordøyelse. I tillegg bidrar et høyt inntak av fiber til å beskytte mot åreforkalkning og hjerte-og karsykdommer. Vi spiser generelt for lite fiber i hverdagen i Norge, så dette er noe alle har godt av å fokusere litt mer på. Fiber bidrar også til økt metthetsfølelse som er meget gunstig under et vekttap.

Disse rundstykkene røres kjapt sammen, og har et høyt innhold av både fiber og protein. Det er brukt bakepulver istedenfor gjør som hevemiddel som er veldig tidsbesparende. Med et proteinrikt pålegg vil du holde deg mett lenge. Det er vel lite som slår nybakte rundstykker en søndagsmorgen? Frys ned de som ikke blir spist så har du rundstykker til resten av uken også.

Du trenger:

  • 400g mager cottage cheese (1 stor boks)
  • 3 egg
  • 1 ss bakepulver
  • 250g havregryn
  • 150 g sammalt hvete, grovt eller fint
  • 2 gulrøtter, raspet
  • 2-3 ss kruskakli

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Bland sammen egg, cottage cheese, kruskakli og bakepulver med en stavmikser. Bland inn havregryn, gjerne med stavmikseren. Bland så inn det siste melet og gulrøttene. Form til 12 rundstykker på 2 bakeplater og stek i 15-20 min til rundstykkene er gylne. Oppbevares best i kjøleskapet og tiner kjapt etter de har vært fryst.

One thought on “Proteinrundstykker

Comments are closed.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!