Hjemmelaget havremelk

De siste årene har det kommet en rekke erstatninger for melk ut på markede. Noen velger det pga. allergi og intoleranse, noen foretrekker smaken på alternativene og noen gjør det av hensyn til kuene og miljøet. Uansett grunn har salget av disse erstatterne økt de siste året, som også gjør at det bare kommer flere og flere forskjellige utgaver på markedet. Det mest populære alternativet har vist seg å være havremelk. Og flaks for oss så kan havremelk enkelt lages hjemme! Du trenger kun 4 ingredienser og du kan enkelt velge hvor fyldig du vil ha den selv.

Du trenger:

  • 2 dl havregryn
  • 1 l vann
  • 3 dadler uten stein. Disse kan byttes ut med 1-2 ss annen søtning som f.eks honning eller lønnesirup
  • en klype salt

Slik gjør du: Putt alle ingrediensene oppi en blender. La blenderen stå i 10-15 minutter før du kjører den på maks i 4-5 minutter. Hell deretter hele blandingen gjennom en sil, så du slipper klumper i melken. Hell melken over på en luftet glassflaske og sett kaldt. Melken holder opp mot en uke i kjøleskapet. Vil du ha en fyldigere melk øker du mengden havremelk, og motsatt om du vil ha den litt tynnere.

Merk at denne melken ikke er tilsatt noen ekstra næringsstoffer som vitamin D og kalsium som mange av erstatningsproduktene man kjøper er.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!