Lapskaus

Lapskaus er skikkelig høstmat, og ikke minst er den full av næring! Kjøtt og masse grønnsaker gir både protein, fiber, vitaminer og mineraler. Vi har laget en versjon som tar litt tid, men lapskaus kan helt fint lages på 20 minutter i en hektisk hverdag. Vi har brukt høyrygg i vår versjon, men de fleste typer kjøtt kan brukes. Bruker du restekjøtt eller magre pølser sparer du også masse tid! Det er også genialt å lage en ekstra stor porsjon lapskaus, da den er fin og fryse og den smaker enda bedre på dag 2.

Dette trenger du:

  • 600-800 g kjøtt, her brukte vi høyrygg av storfe
  • 2,5 pose fryst lapskausblanding ( à 800 g.)
  • 1-1,5 L kjøttbuljong/kraft
  • 3 laurbærblad
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

Start med å skjære kjøttet i mindre biter. Stek på høy varme i litt smør eller olje i en gryte. Stek litt og litt kjøtt av gangen så du steker istedenfor å koke kjøttet. Pass på at alle bitene er stekt på alle sidene. Når alt kjøttet er stekt tar du alt kjøttet tilbake i kjelen og tilsetter buljongen/kraften og laurbærbladene. La dette stå å småputre i ca en time, så kjøttet ikke er så seigt lengre. Tilsett alle grønnsakene, og la det putre videre. Koketiden på lapskausen er avhengig av hvilken konsistens du foretrekker. Hvis du ønsker en klar, «suppete» lapskaus holder det å koke i 15-20 min, eller til grønnsakene er helt møre. For en mer «grøtete» lapskaus, som dette versjonen er, la den putre i opp mot en time. Rør om underveis så den ikke brenner seg. Smak til med salt og pepper. Server med flatbrød!

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!