Lompepizza

bilde av lompepizza

Pizza i seg selv trenger ikke nødvendigvis være det aller mest usunne, ikke for deg som skal ned i vekt heller. Bruk litt grovt mel i bunnen, bruk magre råvarer som topping og server med en stor salat så har man et helt fint måltid. Pizza er dog ikke hverdagsmat for de fleste og det kan derfor være fint med noen gode alternativer som både går fort å lage og som inneholder en passe mengde energi.

Ved å lage lompepizza istedenfor vanlig pizza vil du spare mye energi på at bunnen blir byttet ut med noe magrere enn vanlig pizzabunn. Det er også lettere å kontrollere porsjonen du spiser ved at du kun lager det du skal spise til det måltidet. Dette er strategier som er gode å bruke for deg som skal ned i vekt. Ved å på forhånd bestemme hvor mye du skal spise slipper du unødvendig småspising samtidig som du blir passelig mett. Topp selve lompepizzaen med grønnsaker i tillegg til en mager proteinkilde, så er du sikker på at du får i deg 2-3 porsjoner til middagen.

Du trenger:

  • Lomper, du velger selv om du vil ha original, spelt, havre osv.
  • Tomatpure/ketchup/pizzasaus
  • Lett gulost
  • Pizzakrydder/oregano
  • Topping av eget ønske, vi brukte:
    • Skinke
    • Spekeskinke
    • Mais
    • Løk
    • Tomat
  • Andre forslag er:
    • Kylling
    • Sopp
    • Paprika
    • Brokkolitopper
    • Pesto
    • Soltørkede tomat

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader. Fordel antall lomper du skal ha på et stekebrett, og ha på det du vil ha som base og så toppingen din. Stek i ovnen på 8-10 minutter, avhengig av ovnen din og hvor godt stekt du vil ha pizzaene dine. Server med en stor salat og gjerne en dressing laget på mager kesam, salt, pepper og hvitløk.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!