Middagsomelett

Egg er en gullklump for oss mennesker. Det inneholder nesten alle næringsstoffene vi trenger i løpet av en dag samtidig som det metter godt. Dette er en nydelig kombo for alle som skal ned i vekt. Når man skal endre livsstil er det viktig å øke inntaket av råvarene som tilfører mye næring til kroppen, samtidig som man blir mett over en lenger tid. Her har vi i tillegg tilsatt noen råvarer som gir mere næring og ikke minst mere smak! Ikke minst er det viktig å huske at middagen trenger ikke være råfancy hver eneste dag. Det viktigste er at du blir god og mett og får i deg det du trenger. Pimper du omeletten litt funker det helt supert som middag!

Spis som den er eller server på en skive grovbrød. Og husk at egg holder flere dager i kjøleskapet, så lag av litt flere egg så har du lunsj noen dager fremover også. Her kan du også tilsette det fyllet du vil, som f.eks. andre grønnsaker eller kikerter.

Du trenger:

  • Egg (2-3 per pers)
  • Søtpotet
  • Spinat
  • Soltørket tomater (du velger tørket eller i olje, klem ev. ut litt olje)
  • Fetaost
  • Tomater
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær søtpoteten i tynne skiver. Har du en mandolin er denne perfekt for dette! Bland eggene godt og tilsett soltørkede tomater. Tilsett ev. salt og pepper om du ønsker. Kle enn ildfast form med bakepapir (for mindre oppvask) og dekk bunnen med søtpotet. Er skivene veldig tynne går det helt fint å legge de litt oppå hverandre også. Hell over halve eggeblandingen. Legg oppi spinaten og press bladene ned med en gaffel så de bli dekt av egg. Heller over resten av eggeblandingen før du topper med litt fetaost og tomat. Stek i ovnen i 15-20 min. La den gjerne stå 3-4 minutter på benken når den er ferdig, så den får satt seg ordentlig. Server gjerne med litt salat og litt fetaost om ønskelig.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!