Myke havrekjeks

bilde av havrekjeks

Muslibarer, mellombarer og andre produkter som er enkle å spise på farten og på tur har blitt veldig populært de siste årene. Mange av disse produktene blir markedsført som gode mellommåltider og fine å spise på farten. De færreste av oss trenger egentlig disse produktene i hverdagen hvis de brukes slik som de blir markedsført. Vi burde heller fokusere mer på å spise mindre på farten og spise gode hovedmåltider. Flere av disse produktene har faktisk et næringsinnhold som tilsier at de heller skal bli spist som helgekos. Vi har skrevet litt om vår mening om flere av disse produktene HER med en forenklet oversikt over næringsinnholdet i flere av de.

Vi har laget noen enkle havrekjeks med kun tre ingredienser og masse god næring. Da de kun består av havregryn, banan og mørk sjokolade har de et høyt innhold av fiber som metter godt og er viktig for både blodsukkeret og mage-tarm systemet vårt. Jo lenger du steker de, jo hardere skorpe får de. De blir fortsatt myke inni, så stek de etter hvordan du liker de!

Du trenger:

  • 2 store bananer
  • 4 dl havregryn
  • 70 gram sjokolade, gjerne mørk.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Mos bananene så de blir nærmest klumpfrie med en gaffel. Bland inn havregryn så det blir en tykk masse. Rør så inn hakket sjokolade. Fordel på et stekebrett kledd med bakepapir. Denne oppskriften gir 10-12 havrekjeks. Stek kjeksene i 15-25 minutter, avhengig av hvor godt stekt du vil ha de. Vi stekte de i nærmere 25 minutter. Vi snudde de også halvveis, så de fikk en god skorpe rundt hele. Oppbevar i en lufttett boks.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!