Pimp smoothien din!

Smoothie kan være en veldig fin måte å få i seg en god porsjon frukt og grønt på. Du kan lett få inn 2-3 porsjoner med frukt og grønt på et måltid samtidig som du holder deg mett lenge. Nøkkelen her er å legge til litt fett og proteiner i tillegg til de vanlige ingrediensene som bær, banan og juice. Da får du et balansert måltid som også bidrar til et stabilt blodsukker.

Til denne trenger du:

  • Frossen blåbær og bringebær
  • Frossen brokkoli og blomkål
  • Cottage cheese
  • Kefir
  • Banan
  • Vann 

I denne smoothien har vi brukt frosne blåbær, bringebær, brokkoli, blomkål og banan av frukt og grønt. Her velger du selv hvilke bær du bruker som base, tropiske frukter som ananas og mango er også kjempegodt i smoothie. Blomkål og brokkoli er fine grønnsaker å bruke da de ikke gir særlig smak, men her er det selvfølgelig også bare å prøve seg frem! Spinat er også veldig fint å putte oppi. Ved å bruke grønnsaker i smoothien får du en god variasjon av vitaminer, mineraler og fiber.

Proteinkildene her er cottage cheese og kefir. Cottage cheese kan fint byttes ut med yoghurt, Kesam osv, mens kefir kan byttes med kulturmelk, Biola eller rett og slett vann. Syrnet melkeprodukter er mat for de gode tarmbakteriene våre, så dette er noe vi burde spise mer av alle sammen. Har du ikke kefir e.l for hånden kan du hent fint bruke vann. Cottage cheese eller kesam er viktig for å øke proteininnholdet og dermed metthetsfølelsen, så denne er en viktig del av smoothien.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!