Saltbakte mandler

Bilde av saltbakte mandler

Salte mandler er en litt sunnere måte å kose seg på en klassisk potetgull, da du får i deg mye god næring og sunne fettsyrer fra mandlene. Mandler har blant annet et høyt innhold av antioksidanter, fiber, vitaminer og magnesium. Det betyr at mandler har en positiv effekt på kolesterolet og det er flere studier som viser at mandler bidrar til et vekttap på grunn av deres mettende effekt og gode fettsyresammensetning. Denne effekten sees når mandler blir spist i kontrollerte mengder, da nøttene også inneholder mye energi per 100 gram. Det er derfor viktig å være obs på porsjonene man spiser, både når det gjelder salte og usaltede mandler. Da den generelle nordmann i gjennomsnitt spiser for mye salt anbefaler vi å holde de salte mandlene til helgekosen og heller spise en liten neve usaltete mandler i hverdagen.

Salte mandler lager du veldig enkelt hjemme.

Du trenger:

  • 4-5 dl vann
  • 1-1,5 dl grovt salt
  • 5-6 dl mandler

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Hell all saltet og vannet i en kjele og kok opp. La det koke til all saltet er oppløst. Ta kjelen av varmen og hell mandlene oppi. La mandlene trekke i det salte vannet i 20-30 minutter, avhengig av hvor salt du vil ha det. Hell av alt vannet, bruk gjerne et dørslag. Fordel på et stekebrett kledd med bakepapir, og stek i ovnen i 10-15 min. De vil fortsatt være litt bløte når du tar de ut av ovnen, men de vil bli harde så fort de kjøler seg ned. Oppbevar i en lufttett boks eller glass, og kos deg med en litt sunnere snacks i helgen.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!