Sitronfromage

Bilde av sitronfromage

Selv om man skal ned i vekt skal man kunne unne seg noe godt innimellom. Alt handler om mengde og hyppighet. I tillegg handler mat om mye mer enn kun energi, da det er mye sosialt som skjer rundt et måltid. Ofte er det også en dessert inni bildet i en sosial setting rundt mat. Det skal man nyte selv om man er i en vektnedgangsprossess. Vi har derfor en oppskrift på en frisk dessert som har et lavt innhold av fett. Dette sparer deg for en god del energi, som gjør at du ikke nødvendigvis overstiger ditt daglige energibehov ved å spise en skål dessert en dag. Samtidig så er det en lett og luftig dessert som ikke gjør deg tung i magen og sigen etter måltidet. Server gjerne med noen friske bær, så får du nesten i deg en hel porsjon frukt i denne desserten også!

Du trenger:

  • Saften og skallet av en sitron
  • 4 egg, skilt til plomme og hvite
  • 4 plater gelatin
  • 100 gram sukker

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Pisk eggeplommer og sukker til en tykk eggedosis i en bolle. I en annen bolle pisket eggehviten stiv. Rasp sitronskall og klem ut sitronsaften, og pisk dette godt inn i eggedosisen. Holde igjen 1-2 ss sitronsaft til å løse opp gelatinen i. Når gelatinen har ligget til bløt i 5-10 minutter klemmes vannet ut og løses opp sammen med sitronsaften over et vannbad. Her er det veldig viktig at det ikke kommer noe vann oppi gelatinblandingen. Når all gelatinen er løst opp helles denne blandingen i en tynn stråle oppi eggedosisblandingen. Når gelatinen er godt blandet inn, vendes så den stivpiskede eggehviten inn i denne blandingen. Her vil man beholde så mye luft som mulig, så vend eggedosisblandingen så forsiktig du kan inn i eggehviten. Hell hele blandingen i skåler og la stå kaldt i minimum 2 timer. Pynt med bær rett før servering og nyt!

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!