Sommerruller

bilde av sommerruller

Alle vet hva vårruller er, men det er ikke sikkert alle er så kjent med sommerruller. Kanskje er det enda færre som også har smakt det selv. Sommerruller ligner veldig på vårruller, men forskjellen er fyllet og at de ikke er fritert slik vårrullene er. Sommerruller er rett og slett masse grønnsaker og en proteinkilde rullet inn i rispapirark som oftes serveres med en peanøttdipp. Fordi de ikke frityrstekes som vårrullene er de lav på energi, samtidig som de er proppfulle av næring fra alle grønnsakene og proteinkilden. Vi brukte også glassnudler, men disse kan sløyfes om ønskelig.

Du trenger:

  • Sommeruller:
  • Grønnsaker etter eget ønske, vi bruke:
  • Kinakål
  • Mango
  • Reddik
  • Paprika
  • Agurk
  • Gulrot
  • Edemamebønner
  • En proteinkilde: Vi brukte scampi, men kylling og tofu er også nydelig!
  • Glassnudler
  • Chillimajones for ekstra smak

Panøttdip:

  • Peanøttsmør (valgfritt med crunchy eller smooth)
  • Soyasaus
  • Honning (flytende er enklest å blande inn)
  • Fish sauce
  • Oyster sauce
  • Sweet chilli saus
  • Sriracha
  • Varmt vann

Start med 1 ss peanøttsmør, 2 ss soyasaus og 1 ss varmt vann. Tilsett så de andre ingrediensene litt etter litt og smak deg frem til en dipp du liker.

Marinade til proteinkilden:

  • Soyasaus
  • Rød chilli
  • Ingefær
  • Hvitløk
  • Sesamfrø

Slik gjør du:

Lag marinaden, mengden av marinaden avhenger av mengden protein. Prøv deg frem og se hva du selv liker! La proteinkilden ligge i marinaden mens du kutter opp alle grønnsakene. Stek proteinkilden sammen med marinaden for ekstra smak. Kok opp glassnudler etter anvisning på pakken. Tilbered rispapir etter anvisning på pakken. Så er det bare å fylle rispapiret med de grønnsakene du vil ha og rulle sammen. Dette krever litt øving, men du blir fort god! Server rullene med peanøttdippen og kos dere.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!