Søtpotetnachos

Bilde av søtpotetnachos

Helg er noe mange assosierer med kos, hygge og ekstra god mat og drikke. Mange er derfor veldig flinke med kostholdet sitt mandag til torsdag, men så fort fredagen kommer starter kosen. Den kan starte allerede i lunsjen med noe søtt til dessert og vare helt til søndag kveld når alle restene er spist opp. For deg som skal ned i vekt kan dette virkelig gjøre en stor forskjell på vekten. Det er utrolig mye lettere enn man skulle tro å spise opp alle kaloriene man har spart gjennom uken. Dette resulterer for at vekten står veldig stille, selv om den helst skulle pekt nedover. For deg som skal ned i vekt er det derfor viktig å holde ukedager og helgen mest mulig likt, og heller velge deg en dag med litt ekstra god mat. Ikke la helgen starte fredag kl. 12.

De typiske helgemiddagene inneholder ofte en god del energi. Legger du på litt godteri og kanskje noe godt i glasset blir den samlede mengden energi inntatt i løpet av en dag ganske gøy. Det kan derfor være fint å bestemme seg om man vil legge ekstra energi og kalorier i enten middagen eller desserten etterpå. Mange av våre kjente og kjære helgefavoritter kan med små endringer gjøres litt sunnere og magrer. Her har vi laget en liten vri på nachosen for å få den mer næringsrik og mettende. Vi har byttet ut selve nachosen med søtpotet og tilsatt kidneybønner og andre grønnsaker for et mer mettende måltid.

Du trenger:

  • 2 stk søtpotet, skrelt og skjært i skiver på ca 1 cm.
  • 200 g. karbonadedeig
  • 1/2 boks kidneybønner
  • 1/2 liten boks mais
  • 1 paprika, i små biter
  • 1 løk, finhakket
  • 1 pose tacopulver eller 1-2 ss hjemmelaget tacokrydder
  • 80-100 gram lettost

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Fordel søtpotetskivene utover en stekeplate og forstek i 10-15 minutter. Mens disse står i ovnen begynner du å steke løk og paprika. Når dette er ferdigstekt legger du det i en skål, mens du steker karbonadedeigen. Når denne er ferdigstekt tar du løk-og paprikablandingen, samt kidneybønnene og maisen oppi stekepannen. Bland godt før du tilsetter tacopulveret og vann (etter pakningen på pulveret). Når søtpotetene er ferdig i ovnen legges de tett i tett i en ildfast form, som på bilde 1. Deretter legges fylde i for så å toppes med ost. Se bilde 2 og 3. Sett formen tilbake i ovnen til osten har smeltet.

Server gjerne med en salat ved siden av og litt Drømmelett eller Mager Kesam.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!