Squash-og kikertlapper

Vi er anbefalt å redusere kjøttinntaket vårt, samtidig som vi må øke inntaket av frukt, grønt og belgvekster. Disse «lappene» er et supert alternativ til en vegetarisk middag, da de både metter godt og smaker godt! Server de som de er med bakte grønnsaker og tzatziki, som en hamburger eller i wraps/pitabrød. Disse smaker også veldig godt kaldt, så lag opp en god porsjon, så kan du lage lunsjwraps hele uken!

Du trenger:

  • 1 revet squah
  • 1 boks kikerter
  • 1 egg
  • 3 ss havremel
  • 2 cm fersk ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt
  • Papper
  • Timian
  • Oregano

Slik gjør du:

Riv squashen på et rivjern og klem ut så mye vann du klarer. Dette er viktig for konsistensen på lappene. Skyll kikertene godt, og tørk lett med litt papir. Kjør deretter alle ingrediensene sammen i en food prosessor. Smak til med krydderet. Du velger selv om du vil ha grove eller fine lapper, ønsker du grove lapper bruker du «pulse» funksjonen på maskinen helt til deigen holder sammen. Ønsker du fine lapper kjører du maskinene til deigen er glatt. Merk at jo grovere deigen er, jo lettere er det å forme/velge tykkelsen på lappene. Lager du de litt tykke er de fine å bruke som et vegetarisk alternativ til hamburger!

Stek lappene i litt olje på medium+ varme til de har fått en god farge på begge sider. De kan virke litt bløte i starten, men de blir fastere så fort de blir litt kaldere! Disse er derfor fine å ta med seg til lunsj dagen etterpå også.

På bilde ser du tzatzikien vår, oppskriften finner du HER.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!