Stekt blomkålris med kylling

Stekt ris er noe mange kjenner fra før. Det blir ofte spist ute på restaurant eller som takeaway og sjeldent noe men lager selv. Det er derimot veldig enkelt å lage selv og vi har gjort en vri på vår versjon for å få den sunnere og mer næringsrik.

I vår oppskrift har vi byttet ut vanlig, hvit ris med blomkålris. Dette er ikke fordi du ikke kan spise hvit ris når du skal ned i vekt, men mengden er viktig. I denne oppskriften tar risen mye plass og ved å bytte den ut med noe mer næringsrikt og kalorifattig matvare vil måltidet mette både mer og lengre.

Blomkålrisen kan du enten kjøpe ferdig på butikken eller enkelt lage selv ved å raspe et blomkålhodet med et rivjern. Dette gjør at denne oppskriften mer næringsrike, hurtigere og tilberede og metter mer. Dette er tre punkter å jobbe for når man skal ned i vekt.

Du trenger:

  • 1 kyllingfilet
  • 200 gram blomkålris
  • 200 gram selskapserter, kokt
  • 1 liten boks mais
  • 2 gulrøtter, raspet
  • 4 egg
  • 2 ss soyasaus med mindre salt
  • 1 ss hoisin saus

Slik gjør du:

Skjær kyllingen i mindre biter og stek i litt rapsolje. Husk at jo mindre olje du trenger, jo bedre! Samtidig koker du ertene etter anvisning på posen. Når kyllingen er ferdigstekt tilsetter du blomkålrisen, erter og mais. Stek videre i 3-4 minutter på medium varme så alt blir varmt. Rør eggene, soyasausen og hoisinsausen godt sammen i en skål, før du tilsetter denne blandingen til resten i stekepannen. Rør godt underveis helt til hele eggeblandingen er stekt. Når blandingen er ferdig blander du inn de raspede gulrøtter og serverer! Vi serverte med asparges og du må gjerne tilsette flere grønnsaker om ønskelig. Her gjelder selvfølgelig jo mer jo bedre!

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!