Syltet rødløk

Syltet rødløk er et nydelig tilbehør på skiva, i en salat eller grillmaten. Det er kjempe enkelt å lage og holder seg lenge i kjøleskapet. Mange som ikke tåler løk kan også tåle dette, så lenge man lar løkene renne godt av seg laken før servering. Ikke minst er dette en ypperlig måte å bruke opp rødløken som fort kan ende opp litt slapp bakerst i kjøleskapet.

Vi bruker vanlig, hvitt sukker i denne oppskriften. Mengden sukker du får i deg per porsjon er så minimal at her er det ikke noe poeng i å prøve å finne en «sunnere» løsning. Husk at alt handler om mengde og hyppighet, så litt sukker innimellom er ikke noe å bekymre seg for selv om du skal ned i vekt. Løk har et høyt innhold av fiber, og spesielt det løselige fiberet inulin. Inulin blir ikke tatt opp i tynntarmen, og påvirker ikke blodsukkeret. Istedenfor å bli absorbert i tynntarmen går den videre til tykktarmen der den fungerer som mat for de gode tarmbakteriene våre.

Dette trenger du:

  • 2 rødløk, skjært i ringer
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddik 7%
  • en klype salt

Slik gjør du:

Kok opp vann, sukker, eddik og salt til alt sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og tilsett løken. La løken og laken stå å bli helt kaldt før det helles over på et lufttett glass og oppbevar i kjøleskapet. Løken kan spises etter en time eller to, men blir aller best om den får stå over natten. Den holder seg helt fint i kjøleskapet i ca. to uker, men den blir som regel spist opp lenge får det!

One thought on “Syltet rødløk

Comments are closed.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!