Teriyaki laks med grønnkål og couscous

Teriyaki saus er meget godt brukt i det asiatiske kjøkken, og det av god grunn! Det gir en nydelig smak alene, eller sammen med andre asiatiske smaker. Sausen passer spesielt godt sammen med laks, scampi eller kylling. Den beste teriyaki sausen finner du i store flasker på Asiatiske butikker. Her har vi laget en meget enkel rett med ovnsbakt laks, men sausen er helt super i wok også!

Til denne retten holdt vi det enkelt med grønnkål, blomkålris og fullkornscouscous. Vi stekte grønnkålen med litt hvitløk og lagde en senneps vinaigrette for ekstra smak. Her er det bare å bruke du grønnsakene du ønsker eller har hjemme, og frosne fungere selvsagt også helt supert.

Du trenger:

  • Laks
  • Teriyaki saus
  • Blomkål eller ferdig blomkålris
  • Fullkornscouscous
  • Grønnkål
  • Hvitløk

Sennepsviniagrette:

  • 1 dl oliven/rapsolje
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss honning
  • 1 ts balsamicoeddik
  • Salt og pepper etter smak
  • Dette er ca. mengder, smak deg frem til smaken du liker best.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Smør laksen inn med teriyaki saus. Denne vil renne litt av fisken i ovnen, så ta gjerne på litt ekstra, så kan du bruke en skje å «øse» over fisken igjen underveis/etter steking. Laksen trenger 12-15 minutter, avhenging av hvordan du foretrekker den. Mens laksen er i ovnen koker du couscous etter anvisning på pakken og varmer blomkålrisen i stekepanna. Stek også grønnkålen i litt olje med hakket hvitløk i en stekepanne til den er ca. halv størrelse. Når couscousen er ferdig blander du den med blomkålrisen. Legg alle komponentene på en tallerken, og topp couscous/blomkål blandingen og grønnkålen med viniagrette.

Til sennepsviniagretten blander du alle ingrediensene i en skål og rører godt. Her du må rett og slett smake deg frem til hvordan du liker den best.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!