Thaisalat med peanøttdressing

Salat er den enklestes måten å få i seg en god porsjon grønnsaker, sommer som vinter. Det frister kanskje ikke like mye med salat om vinteren, men her har vi en nydelig salat som er noe annet enn isberg, tomat, agurk og mais. Denne er fargerik, smaksrik og holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Vi har valgt å servere den som den er, men den smaker også nydelig med scampi eller kylling oppi. Du kan selvfølgelig også bruke andre grønnsaker om du ønsker. Sukkererter og bønnespirer hadde også passet fint i denne salaten.

Du trenger:

  • 1/4 Rød spisskål
  • 1/4 Grønn spisskål
  • 1/2 Agurk
  • 1 pose reddiker
  • 2 gulrøtter
  • 150-200 g edamame/soyabønner
  • Peanøtter
  • 2-3 ss peanøttsmør
  • 1-2 ss lønnesirup
  • 1 ss soyasaus
  • 1 god ts revet, fersk ingefær
  • Saften av 1 lime
  • Varmt vann til ønsket konsistens

Slik gjør du:

Start med dressingen. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Bruk varmt vann til å oppnå ønsket konsistens. Vi brukte 2 ss varmtvann for å få riktig konsistens denne gangen. Om ønskelig må du gjerne tilsette litt fersk chilli også.

Kok edamamebønnene i 1-3 minutter og sett de til avkjøling. Kutt opp kål, agurk, gulrot og reddik i strimler og bland i en bolle. Tilsett edamamebønnene. Det går helt fint om de ikke er helt avkjølt. Strø litt peanøtter over rett før servering. Lager du en stor salat er det lurt å vente med å tilsette dressingen til rett før servering. På denne måten holder salaten seg frisk og sprø i mange dager i kjøleskapet.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!