Tunfiskrøre

Bilde av tunfiskrøre på sunt brød

Vi er anbefalt å spise minst 3 porsjoner med fisk i uken. Altfor mange av oss klarer ikke dette målet, og en grunn til dette kan være fordi de kun spiser fisk til middag. Spiser du fisk som pålegg er det lettere å nå målet hver uke! Fiskepålegg er ikke kun makrell i tomat som mange har et elsk/hat forhold til. Tunfiskrøre er kanskje litt ukjent for mange, men et veldig godt alternativ man kan bruke både som pålegg og til middagen. Tunfisk har et høyt innhold av protein samt en kilde til omega 3, d-vitamin, jod, selen og jern. Velg gjerne en tunfisk med MSC-logo så er tunfisken bærekraftig høstet.

Du trenger:

  • 1 boks tunfisk i vann
  • 100-150 gram mager kesam
  • Grønnsakene du liker best, her har vi brukt mais, agurk, rødløk og tomat
  • Salt og sitronpepper

Slik gjør du:

Hell av vannet på tunfisken. Rør inn mager kesam, salt og sitronpepper. Tilsett de hakkede grønnsakene du liker best. Server!

Noen er bekymret for mengden tungmetaller i tunfisk. All mat i Norge blir strengt kontrollert, og mengden tungmetaller er så lav at det ikke er noe å bekymre seg for oss mennesker. Små tunfisk, som blir brukt til tunfisk på boks, inneholder også lavere verdier tungmetaller en større tunfisk som blir brukt som fileter.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!