Vegetarboller

De norske kostrådene anbefaler oss å spise mindre kjøtt og mer linser, bønner og andre belgvekster. Dette er både av hensyns til helse og miljø. Linser og bønner har inneholder mye protein, fiber og vitaminer og mineraler. Her er en oppskrift på vegetarboller som er supre å spise både til lunsj og middag. De er like gode kalde som varme!

  • 1 boks røde linser
  • 1 boks kikerter
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 gul løk, hakket
  • 2-3 store sopp (kan sløyfes)
  • 1 neve spinat (kan sløyfes)
  • 1 1/2-2 dl havregryn 
  • 2-3 ts pesto, du velger rød eller grønn
  • 1-2 ss soyasaus
  • Salt og Pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Start med å skyll linsene og kikertene godt, og la de renne av seg mens du forbereder resten. Stek løk og hvitløk i litt olje. Etter noen minutter tilsetter du soppen også, så den også får stekt noen minutter. Når dette er ferdig tilsetter du alle ingrediensene i en food prosessor, og kjører til en jevn deig. Smak til med salt og pepper.

Bruk en spiseskje og form runde boller, du velger selv størrelsen. Dypp gjerne skjeen i litt kaldt vann mellom hver bolle, så sitter ikke deigen fast på skjeen. Steketiden vil avhenge av størrelsen på bollene. Disse bollene ble ganske store, og de stekte i 35-40 minutter. Lager du små boller reduserer du steketiden noe.

Disse bollene serverte vi med potet- og blomkålstappe laget med 50/50 potet og blomkål, gulrøtter, brokkolini og tyttebærsyltetøy. Her er det selvfølgelig godt med en saus også! Eller er bollene nydelige i wraps eller pitabrød med en frisk salat, ovnsbakte grønnsaker og en tzatziki (oppskrift HER) eller hummus (oppskrift HER).

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!