Vegetarwok

bilde av vegetarwok

Det å få i seg 5 porsjoner med frukt og grønt hver eneste dag kan være en utfordring for mange. De fleste må. være gode på å planlegge måltidene sine for å få i seg frukt eller grønt til andre måltider enn middagen. Har man hatt et lavt inntak en dag er wok en super måte å høyne inntaket til middagen. Wok består i hovedsak av diverse grønnsaker , en proteinkilde og en ekstra karbohydratkilde. Du kan velge akkurat de grønnsakene du foretrekker selv. Det finnes også mange supre ferdigposer i frysedisken på butikken som er perfekt til wok i hektiske hverdager. Noen av disse posene inneholder ris, da kan du droppe nudlene. Både kylling, svin og laks smaker utmerket i wok sammen med en god woksaus. En god vegetarisk kilde til protein er biter av soya, tofu eller diverse belgfrukter. I denne oppskriften valgte vi å bruke soyabiter.

Wok er utrolig enkelt å lage, da alle ingrediensene stekes sammen før man tilsetter nudler og saus. Velger du en pose frosne grønnsaker vil du ha middagen klar på 15-20 minutter. Dette er også et supert restemåltid, sleng oppi grønnsaksrester du har liggende så du slipper å kaste mat. Lag gjerne en ekstra stor porsjon så har du en nydelig lunsj til dagen etter også.

Du trenger:

  • Grønnsaker etter eget ønske, tilsett gjerne ekstra bambusskudd og vannkastanjer.
  • Fullkornsnudler, ca. 50 g per person
  • En proteinkilde: kylling, laks, svin, soyabiter, tofu e.l., ca. 100-150 g per person.
  • Ferdig woksaus eller soyasaus
  • Litt sweet chilli saus uten tilsatt sukker

Slik gjør du:

Sett på vann til nudlene og kok etter anvisning på pakken. Må proteinkilden din stekes på forhånd gjør du det først. Stek grønnsakene på høy varme til de er gjennomstekt. Tilsett både proteinkilden og nudlene til grønnsakene. Tilsett sausen/soyasaus og bland alt godt. Server med litt sweet chilli saus om ønskelig.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!