Hjemmelaget ispinner

En ting som følger med sommeren er iskrem. Enten det er for å ha noe kaldt i varmen, for å kose seg litt ekstra eller for å skjemme bort barna litt. Det er klart man skal spise is om sommeren, også når man skal ned i vekt. Det viktige å tenke på er hvor ofte man spiser is, og selvfølgelig hvilket is man velger. Velger man en stor softis eller annen fløteis, er det viktig å kose seg med den når man spiser den og heller spise litt sjeldnere.

Er man i gang med en livsstilsendring kan det være fordelaktig å velge saftiser som inneholder færre kalorier, eller is med mye frukt i seg. Det kommer stadig nye iser på markedet som inneholder mer frukt. Det er langt i fra på det nivået at det kan komme inn under 1 av 5 om dagen, men det gjør energiinnholdet på isen lavere enn de som er basert på fløte.

Det aller beste alternativet er selvfølgelig å lage isen selv hjemme. Da har du stålkontroll på alt du har i isen. Samtidig reduserer du inntaket litt ved at isene du lager selv er mindre i størrelse enn de du kjøper på butikken. Man tenker sjeldent over at man fint hadde klart seg med en mindre is enn det man kjøpte, for selvfølgelig spiser man opp hele isen. Ved å lage isen selv vet man at den blir full av gode næringsstoffer og uten tilsatt sukker eller andre tilsetningsstoffer.

Denne gangen lagde vi en is basert på yoghurt og en is basert på bær, men her kan du trikse og mikse så mye du vil etter dine egne smaksløker. Du kan bytte ut frukten og bærene med annen frukt og bær som du liker best.

La gjerne den frosne frukten og bærene stå på kjøkkenbenken noen minutter for å tine litt før du setter i gang. Vi har brukt de gode, gamle isformene denne gangen, men nå finner du fine silikonisformer i flere butikker som gjør det enda enklere å løsne isen.

Hjemmelaget yoghurtis:

  • 200 g vaniljeyoghurt
  • 100 g mager vaniljekesam
  • Frosne bær etter ønske, vi valgte bringebær og blåbær

Bland sammen vaniljeyoghurt og vaniljekesam. Vend inn de frosne bærene. Jo mer du rører i yoghurten, jo mer bærsmak får hele isen. Hell røren over i isformer og sett i fryseren over natten. For enkelt å løsne isen fra formen kan det være lurt å la formen renne under varmt vann i noen sekunder, rett før servering.

Hjemmelaget fruktis:

  • 200 gram frossen mango
  • 100 gram frosne bringebær
  • 0,5-1 dl eplejuice
  • Saften fra 1/2 lime

Bruk en blender eller stavmikser til å blande alt til en masse fri for klumper. Dette blir nærmest en smoothie som fryses. Når røren er fri for klumper heller du den i isformene og sett i fryseren over natten. For enkelt å løsne isene fra formene kan det være lurt å la formene renne under varmt vann i noen sekunder, rett før servering.

One thought on “Hjemmelaget ispinner

Comments are closed.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!