Hold de gode vanene gjennom sommeren

Mange tenker at de ikke vil starte prosessen med å endre livsstilen sin rett før eller midt på sommeren. Noen tenker også at når det er ferie kan man ta fri. Fri fra å spise grønnsaker, tenke på porsjonene sine eller holde seg til søtsaker kun en dag i uken. Man skal kose seg litt ekstra i sola og man er ekstra sosial med alt det som hører til. Litt mer alkohol, snacks og økt appetitt.

En livsstilsendring er ikke noe man tar fri eller ferie fra. Det er en prosess, og det er viktig å finne sin egen vei som man kjenner man kan leve med hele året. Man må finne ut av hva man kan trives med hver eneste dag, sommer som vinter.

Det betyr at det skal være rom for å kose seg, men også til å være i aktivitet. Man må trene på å si nei til søtsaker man blir tilbudt og egentlig ikke har lyst på, og man må øve på å skille hverdag og helg selv om det er lang ferie.

Vi har derfor kommet med noen gode tips om hvordan du holder på de gode vanene du har startet på gjennom sommeren! Og har du ikke startet enda? Send oss en mail eller ring oss, så får vi deg i gang med dine gode vaner nå!

  • Spis regelmessig, selv om du har ferie

Denne er like aktuell i sommer som resten av året. Ved å spise regelmessig vil du holde blodsukkeret ditt stabilt og du vil unngå både småspising og overspising. I tillegg opplever mange at fysingen og søtsuget demper seg veldig når man har et stabilt blodsukker og man gir kroppen den næringen den trenger.

  • Bugn i frukt og grønt i sesong

Vi er heldige som har en haug av frukt, grønnsaker og bær i sesong i sommermånedene. Det som en gang var kjipe tomater kan nå snackses på til alle døgnets tider, de smakløse jordbærene smaker nå nærmest som godteri og gulrøttene er aller best akkurat som de er. Vær god på å ha frukt og grønt tilgjengelig hele tiden, gjerne ferdig oppkuttet og spiseklar. Står det fremme på bordet vil det alltid bli spist. Ta det med på stranda eller sett det på bordet når du har gjester

  • Vær mer aktiv

Utnytt at dagene er lengre, man har mer energi og mer tid. La bilen stå så mye du kan i sommer og bruk heller bena eller sykkelen i finværet. All aktivitet er bra for deg! En deilig morgentur i sola gir en nydelig start på dagen, og du kan legge deg ned på solsenga med litt bedre samvittighet. Bading og svømming er en fantastisk aktivitet som gir lite slitasje på kroppen. Bli med på leken med barna eller inviter venner på tur med lunsjen i sekken!

  • Drikk nok vann!

Man har et større væsketap i varmen og det er veldig viktig å erstatte dette. Vann er den absolutt beste tørstedrikken, men all væske inngår i væskeregnskapet. Husk bare å minimer inntaket av flytende kalorier. Dehydrering gjør deg slapp, mer fysen og gir hodepine.

  • Lag is og annen kos selv

For veldig mange er is synonymt med sommeren. Både for å ha noe kaldt i varmen men også fordi man kan kose seg litt oftere i ferien. Det er klart man skal kose seg i ferien, men det kan være greit å definere hva som er hverdagskos og helgekos også i sommeren. Dagene flyter lett sammen i løpet av en lang ferie. Samtidig vet vi at det er vanskelig å gå ned i vekt eller holde vekta om hver dag er en lørdag. Hold på at det er greit med godteri, fløteis og bakverk en dag i uken også i ferien og finn andre ting å kose deg med i hverdagen. HER og HER finner du oppskrifter på næringsrike iser du kan spise et par av i uken. Her får du deg masse god næring uten at det blir altfor mye kalorier. Frukt og bær smaker aller best i sola og vil for veldig mange dekke et søtbehov.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!