Hjemmelaget sorbet

Når man går gjennom en livsstilsendring må man endre på en del vaner, og de fleste tror man må kutte ut alt som er godt i livet når man skal ned i vekt. Selv om de fleste må kutte ut en del, må man selvfølgelig ikke kutte ut alt. Og heldigvis er det så utrolig mye godt man kan og bør putte inn i kostholdet sitt. Alt handler om hvor mye og hvor ofte man spiser det.

Is er en matvare der inntaket øker kraftig i sommermånedene for veldig mange. I dag finner man et kjempestort utvalg av is i butikkene, både på boks og på pinne. Noen av disse er det helt ok å spise noen av i løpet av sommeren, mens flere av de burde spise mer sjeldent. Det er rett og slett fordi de inneholder mye energi uten at det er så veldig mye næring i de.

Det vil si at de ikke bidrar med så mye annet enn tomme kalorier i energiregnskapet ditt. For deg som skal ned i vekt er det disse matvarene man vil spise sjeldnere, og heller prøve å finne bedre alternativer som gir samme nytelse og tilfredshet. Det har vi prøvd å hjelpe deg med med denne oppskriften. Det er ikke fløteis, men det er en is full av masse god næring samtidig som den har ganske lik konsistens som en sorbet. Den er kjapp og enkel og lage og er veldig fin å servere.

Vi har valgt to typer frukt og bær i dag, men du kan velge akkurat den typen du vil selv. Jordbær, blåbær og ananas er også nydelig her! Bananen gjør isen ekstra kremete, men den kan du fint sløyfe om du ikke har en liggende i frysa.

Du trenger:

  • 300 gram frossen mange
  • 150 gram frosne bringebær
  • 1/2-1 frossen banan
  • Saften fra 1 lime

Slik gjør du:

La det som er frossen ligge å tine på kjøkkenbenken i 15-20 min. Bruk en stavmikser til å mose alt klumpfritt og sammen til en godt blandet masse. Server med en gang, gjerne med litt flere bær på toppen! Om isen ikke serveres med en gang oppbevares den i frysene så lenge.

One thought on “Hjemmelaget sorbet

Comments are closed.

Slide

Copyright 2023 © Kosthjelpen AS // Webdesign: InHouse

Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!